Пресцентър

Новини

На 78 – годишна възраст си отиде Ставри Калинов

13.09.2023

По повод внезапната кончина на нашия съгражданин Областната администрация във Видин изразява най-дълбоките си съболезнования и скръб към семейството и приятелите на известния художник Ставри Калинов, който напусна този свят.

Смъртта на Ставри Калинов оставя трайни следи в света на изкуствата и културното наследство. Творческият му гений и изящество остават вечни в произведенията му и ще продължат да вдъхновяват бъдещите поколения.

Неговите творби са пътешествия в красотата на природата и човешкия дух, а неговата преданост към изкуството го направи символ на креативността и страстта към изразяването.

си един авторитет, светла личност, творец, разпознаваем навсякъде по света. Приносът му за развитието и популяризирането на българската култура ще остане завинаги неоценим. Убедени сме, че много от забележителните му произведения, неподвластни на времето, ще радват ценителите на изкуството и след нас. Свеждаме глави пред житейския му път! Ще пазим в сърцата си спомена за един достоен човек и професионалист с неповторима индивидуалност.

Думите не могат да запълнят празнината, нашите мисли са с Вас!

Ставри Калинов остава в сърцата ни! Искрено скърбим за трагичната загуба!

ДЪЛБОК ПОКЛОН

Пред светлата му памет!

С УВАЖЕНИЕ:

Иво Атанасов - областен управител на област Видин

Ани Арутюнян - заместник областен управител на област ВидинНазад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин