Пресцентър

Новини

Заместник областният управител Лъчезар Попиванов бе гост на празник в село Майор Узуново

14.08.2019

        Днес, жители и гости на видинското село Майор Узуново се събраха, за да отбележат навършването на 85 години от преименуване на селото от село Халваджи на село Майор Узуново и 23 години от изграждането на паметника на майор Атанас Узунов.
        С приветствие към всички присъстващи на днешното събитие се обърна заместник областният управител Лъчезар Попиванов. „От името на областния управител Албена Георгиева и от свое име искам да благодаря на всички Вас, за подкрепата и доверието към народното огнище, защото с подобни празници ние отбелязваме нашата родова памет и традиции, съхраняваме нашето минало и предаваме на поколенията след нас историята на родния ни край“, подчерта Попиванов.
          На събитието присъстваха още заместник-кметът на Видин Венци Пасков, началникът на Военно окръжие - Видин майор Дамян Кушев, представители на държавни и културни институции, гости.
            Празничната програма в село Майор Узуново започна с представяне на важни събития от биографията и делото на майор Атанас Узунов. Отец Иван отслужи заупокойна молитва в памет на майора – защитник на видинския край. В знак на почит, представителите на държавната и местната власт, както и много гости на събитието поднесоха цветя пред паметника на майор Атанас Узунов.
          Събитието завърши с фолклорна програма, в която взеха участие танцови и певчески състави от Народни читалища от област Видин.Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин