Пресцентър

Новини

Заместник областният управител Ани Арутюнян взе участие в годишното Общо събрание на организациите, които членуват в Европейската асоциация на регионалните и местни власти за учене през целия живот (EARLALL)

03.10.2023

Форумът се проведе в градовете Сиена и Флоренция, регион Тоскана. В него се включиха представители на различни области от Италия, Испания, Германия, Франция, както и от други европейски страни. По време на срещата бяха обсъдени стратегически приоритети, които ще се изпълняват през следващия пет годишен период, като работа към умения за бъдещето на регионално ниво, чрез иновации в ученето през целия живот, улесняване мобилността и интернационализация в мрежата и обхвата на Асоциацията, подпомагане устойчивостта на структурите на учене през целия живот в условията на демографски и обществени промени, оставане в челните редици на разработването на политиката на ниво Европейски съюз. Разписан бе и План за действие до 2028г.

В рамките на работното посещение заместник областният управител Ани Арутюнян се запозна с реализирането на дейности по Проект „Stride for Stride“ в сферата на образованието, винопроизводството и туризма.Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин