Пресцентър

Новини

В Областна администрация Видин обсъдиха състоянието на болничната помощ

29.12.2022

Днес, областният управител на Видин Огнян Асенов се срещна с кмета на община Видин д-р Цветан Ценков, директора на РЗОК – Видин д-р Владимир Вълчев и изпълнителния директор на МБАЛ „Света Петка“ – гр. Видин д-р Ивета Найденова.

Основна тема на разговора, иницииран от изпълнителния директор на видинската болница, бяха наболелите проблеми в болничната помощ на територията на област Видин, свързани най-вече с липсата на медицински персонал. Д-р Найденова представи актуална информация за структурата и кадровия състав на лечебното заведение в областния град и призова за подкрепа и съдействие както местната, така и централната власт.

Осигуряването на условия за получаване на адекватна и навременна болнична помощ е важно за всички нас и ние сме длъжни, съобразно правомощията си, да предприемем съответните действия, отбеляза областния управител.

През януари 2023 година предстои среща с ресорен заместник-министър на здравеопазването с цел търсене на решения за преодоляване на проблемите в болничната помощ в област Видин.Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин