Пресцентър

Новини

Пилотното издание на фестивала "Изкуство и култура" започна от Видин

06.09.2019

"За мен е изнключително удоволствие да присъствам днес на откриването на фестивала "Изкуство и култура", които се провежда на обновения площад във Видин, на брега на река Дунав - реката, която ни свързва”, каза областният управител Албена Георгиева в своето приветствие към организаторите, участниците и гостите на пилотното издание на фестивала "Изкуство и култура". "Искам да поздравя всички производители, които в рамките на три дни ще популяризират нашето прекрасно и богато културно-историческо наследство. Радвам се, че Видин е домакин на тази проява", каза Георгиева.
С приветствие към всички присъстващи на откриването на фестивала се обърна и кметът на община Видин Огнян Ценков.
Фестивалът "Изкуство и култура" се организира от Сдружение "Институт за териториални иновации и сътрудничество, в рамките на проект "Активно изкуство за атрактивен туризъм", финансиран по Програма ИТЕРРЕГ Румъния-България.
На обновения площад "Бдинци" са позиционирани изложбени шатри и в рамките на три дни посетителите ще се наслаждават на различни по характер събития на открито. За доброто настроение на всички, организаторите са подготвили и богата музикална програма.
В последния фестивален ден художници от страната ще представят своите творби с природни и културни забележителности от трансграничния регион.Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин