Пресцентър

Новини

Първи заседания на общинските съвети - и в общините Брегово и Ново село

10.11.2023

Заместник областният управител Ани Арутюнян откри тържествените сесии. „През следващите 4 години ще имате онази сила, от която зависи развитието и просперитета на Вашата община. Защото сега в ръцете Ви е бъдещето й, и отговорността за това как ще живеят хората и в каква посока ще се развиват“, каза в приветствието си г-жа Арутюнян.

В Брегово клетва положи кметът на общината, местният парламент и кметовете на кметства, а за председател бе избрана Дорина Йорданова. В общината пореден кметски мандат на първи тур спечели Илиян Бърсанов, който прие от временно изпълняващия длъжността кмет Кремена Гогорицова символите на властта. В селата Балей, Връв, Гъмзово, Делейна, Косово, Куделин и Ракитница новоизбраните кметове са: Тереза Григорова, Нина Удроева, Юлия Борисова, Огнян Тончев, Михаил Петров, Момчил Иванов и Таня Маринова.

В община Ново село победител на балотажа е Венислав Ангелов - СДС (НДСВ). Днес не бе избран председател на общинския съвет. За кмет на село Винарово е избран Никола Василев. Емилия Крумова ще оглавява село Неговановци, Радослав Яворов и Красимир Рангелов – кметствата в селата Флорентин и Ясен.

И в двете общини бяха подписаха клетвени декларации, а заседанията се ръководеха от най-възрастните общински съветници – Иван Вълчов (Брегово) и Гинко Петров (Ново село).

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, областният управител на област Видин Иво Атанасов свиква първите заседания в 14-дневен срок от обявяването на резултатите от изборите.

Следващата седмица встъпват в длъжност новоизбраните общински съвети в общините Видин, Кула и Димово.Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин