Пресцентър

Новини

Организация за реагиране при ПТП демонстрираха екипите на Единната спасителна система в област Видин

07.10.2021

Днес се проведе областно учение на съставните части на Единната спасителна система при пътнотранспортни произшествия. То е част от Годишната план-програма за безопасност на движението по пътищата на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата - област Видин. Пълномащабното учение се проведе на паркинга пред бившия фериботен комплекс „Видин – Калафат“, по утвърден План от областния управител Огнян Асенов.
Темата на днешното учение бе „Осигуряване на ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи при получаване на сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали“. Според плана на учението лек автомобил се блъска в училищен автобус. При инцидента няма жертви, но са пострадали две лица, едното от които е затиснато в автомобила. Затиснатият пострадал бе изваден от служителите на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, след разрязване на автомобила. На пострадалите лица бе оказана първа долекарска помощ на място и бяха откарани до болнично заведение, а на останалите участници в произшествието бе оказана психо-социална подкрепа от доброволци на БЧК.
На практическото проиграване на действията на компетентните органи при получаване на сигнал за ПТП присъстваха областният управител Огнян Асенов и заместник областният управител Шишман Чаушев. В учението участваха силите и средствата на Единната спасителна система – РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, сектор „Пътна полиция“ към ОД МВР-Видин, Център за спешна медицинска помощ-Видин, Български червен кръст, както и представители на Областно пътно управление, община Видин и СБА-Видин.Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин