Пресцентър

Новини

Обръщение на Областния управител на Видин по повод 21 септември – Европейски ден без загинали по пътя

21.09.2022

За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира инициативата Дни на безопасност на пътя, като фокусът на събитията е на 21 септември, обявен за Ден без загинали на пътя.

Безопасността на пътя е един от най-важните аспекти в забързаното ни ежедневие. Пътнотранспортните произшествия са причина за голям брой смъртни случаи и тежки телесни повреди не само в България, но и в световен мащаб. Секунда невнимание, безразсъдно решение, неглижиране на правилата за движение – всичко това може да коства човешки живот и много почернени семейства.

В по-голямата си част, нещастията по пътищата могат да бъдат избегнати. Постигането на високо ниво на пътна безопасност и култура на поведение на пътя е грижа както на всички институции, така и на всеки един от нас. Отговорността започва с личния пример, с възпитанието и обучението на децата ни, със спазването на правилата за движение по пътищата.

Обръщам се с апел към всички участници в движението по пътищата, както в населените места, така и извън тях - нека не допускаме човешки живот да бъде погубен, поради небрежност и невнимание. Нека бъдем внимателни и предвидими участници в движението по пътищата, които осъзнават своята отговорност и са безкомпромисни към нередностите и нарушаването на правилата.

Нека всички заедно се движим и пътуваме спокойно по пътищата на България и света, нека се уважаваме повече като участници в пътното движение – от нас зависи да останем живи и да пазим Живота!

ОГНЯН АСЕНОВ
Областен управител на област ВидинНазад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин