Пресцентър

Новини

Областният управител присъства на представяне на отчет-анализа на дейността на видинската полиция за 2023 г.

09.02.2024

В духа на установеното междуинституционално сътрудничество, по покана на директора на ОД на МВР - Видин старши комисар Петър Коцин, в работния формат участва г-н Иво Атанасов. Годишният отчет на Областната дирекция на МВР – Видин по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред през изминалата година бе представен в присъствието на заместник – главния секретар на МВР – главен комисар Димитър Кангалджиев, който постави добра оценка за постигнатите резултати и насочи фокуса на внимание към превенцията и сигналите за домашно насилие. Сред присъстващите бяха заместник – директорът на ОД на МВР – Видин и началник на Отдел „Криминална полиция“ комисар Мирослав Милков, началници на Районните управления, началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Владимир Герасимов, председателят на Окръжен съд Илия Илиев, административните ръководители на Окръжна и на Районна прокуратура – Ваня Ненкова и Илияна Целова, заместник – кметът на града Борислава Борисова.

Областният управител на област Видин Иво Атанасов благодари за всеотдайността и отношението на органите на реда за осигуряването безопасността на жителите от региона, като отбеляза, че държавната институция с ранг на министерство, е доказан еквивалент и гарант за вътрешна сигурност и доверие.

По време на работната среща бе коментирана и усложнената ситуация с интензивния тежкотоварен трафик в посока ГКПП Дунав мост – 2. От изнесените данни стана ясно, че във Видинска област няма тежки криминални престъпления, а малкото регистрирани са разкрити. Анализът сочи още спад с 5.6% в броя на регистрираните кражби – общо 301 за годината, и увеличение на разкриваемостта при тях с 4.9 пункта. Осезаемо намаление бележат домовите кражби – с 29.5% и взломните кражби – с 25.8%. Увеличение се наблюдава при кражбите от търговски обекти и при кражбите на селскостопанска продукция.Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин