Пресцентър

Новини

Областният управител Огнян Асенов проведе работна среща във връзка с безопасността и организацията на движението във Видин

09.06.2021

Днес, 09.06.2021г., по инициатива на областния управител Огнян Асенов се проведе работна среща във връзка с безопасността и организацията на движението в гр.Видин. Участие в срещата взеха представители на Община Видин, ОД на МВР Видин, Областно пътно управление-Видин.
Огнян Асенов отбеляза, че безопасността на движението е  приоритет и акцентира върху необходимостта да се подобри значително паркирането в централната градска част.
Представителят на Община Видин запозна присъстващите с плановете за изграждане на нови кръгови кръстовища на рискови участъци на територията на града и с подготвения проект за нова Наредба за организация на движението. Стана ясно, че се проекта на Генерален план за организацията на движението в Община Видин се финализира и предстои да бъде одобрен.
Началникът на сектор „Пътна полиция“ докладва основните проблеми на организацията на движенето в град Видин, като акцентира на паркирането в централната градска част, на временния пазар до стадион „Георги Бенковски“ и по улиците, на които са съсредоточени повече търговски обекти. Обърнато бе внимание и на проблема с образуващите се големи колони от тежкотоварни автомобили по околовръстния път на град Видин, които изчакват за преминаване през ГКПП „Дунав мост 2“.
Стана ясно, че от началото на годината, най-голям брой съставените актове от служители на Пътна полиция са за неправилно паркиране. Предложено бе контролът по паркиране и санкциониране да се осъществява съвместно от служители на „Пътна полиция“  и Община Видин. Обсъден бе и въпросът за изоставените по общинските улици автомобили.
На проведената среща бе взето решение да се изиска от общините своевременно почистване от растителност на уличната и пътна мрежа, с цел подобряване на видимостта.
В заключение областният управител Огнян Асенов отбеляза, че организацията и безопасността на движението, както в община Видин, така и в цялата област, са обща отговорност и всяка институция следва да полага максимални усилия в тази посока.Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин