Пресцентър

Новини

Областният управител на Видин проведе тържествените заседания на новоизбраните общинските съвети в Ружинци, Макреш и Брегово

08.11.2019

Днес, областният управител на Видин Албена Георгиева проведе тържествените заседания на новообразуваните след местни избори - 2019 г. общински съвети в Ружинци, Макреш и Брегово.
В община Ружинци положиха клетва 11 общински съветници, кметът на общината Александър Александров, който започва своя втори мандат, и двама кметове на кметства: Надя Иванова – Дреновец и Васко Иванов – Бело поле. За председател на Общински съвет – Ружинци бе избрана Димитринка Гергова.
„Вземайте мъдри решения в името на жителите на община Ружинци – през следващия мандат ще притежавате онази сила, която може да промени, да доразвие всяко населено място. Продължавайте да работите за подобряване на жизнената среда, за подобряване на живота на хората. Продължавайте напред по същия начин, както работехте и до момента“, каза областният управител в своето приветствие към Александър Александров и новоизбраните общински съветници.
В Макреш общинските съветници гласуваха доверие на Николай Николов за председател на Общинския съвет. Преди да го изберат с тайно гласуване, 11-те членове на местния парламент положиха клетва на тържественото заседание, водено от областния управител Албена Георгиева. Митко Антов пое за втори път управлението на община Макреш. Официално встъпи в длъжност и кмета на Раковица – Николай Ненчев.
На 11 ноември започна първия си мандат кметът на община Брегово Илиян Бърсанов. Нов председател беше избран и на Общинския съвет по време на първото му заседание. Дейността му през следващите 4 години ще ръководи Иван Вълчов. В състава на местния законодателен орган влизат 11 общински съветници. Заедно с тях и кмета на Брегово положиха клетва и Таня Маринова – кмет на Ракитница и Венизел Флоров – кмет на Гъмзово.
Областният управител на Видин Албена Георгиева апелира към новоизбраните представители на местното самоуправление да работят в единство, спазвайки закона и волята на хората, които са ги избрали. „Пожелавам Ви много здраве, сили и мъдрост. Не забравяйте, че подобряването на условията за живот в общината е основно Ваше призвание и задължение“, каза в заключение Албена Георгиева.Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин