Пресцентър

Новини

Областният управител на област Видин Огнян Асенов ще бъде домакин на гостуваща делегация от област Ортенау

26.05.2023

Областният управител на област Видин Огнян Асенов ще бъде домакин на гостуваща делегация от област Ортенау, провинция Баден-Вюртемберг, Германия, водена от Франк Шерер, областен управител на област Ортенау. Официалното посещение е предвидено в периода 29-30.05.2023г. В състава на делегацията ще участват кметове, общински съветници, експерти от областната администрация на Ортенау и представители на бизнеса. След като неотдавна пандемията от корона вирус наложи временно спиране на ежегодните редуващи се посещения на делегации, сега областният управител Огнян Асенов ще посрещне делегация от Ортенау във Видин за първи път от 2019г. насам.

Областна администрация Видин и Областна администрация Ортенау, провинция Баден-Вюртемберг, Германия имат изградени партньорски взаимоотношения от 2010 г. Подписано е и Споразумение за сътрудничество на 20 април 2011 г. Двете области си сътрудничат в сферата на икономиката и развитие на инфраструктурата, като основните приоритетни области на сътрудничеството са: винарство, земеделие, търговски връзки между фирмите, туризъм, управление, околна среда и образование.

По време на двудневната визита са предвидени посещения и срещи в ГИПС Кошава, Ферма и мандра “Боровица“ и винарските изби Бонония и Новоселска гъмза. Директният обмен ще се съсредоточи върху темите за професионалното обучение, туризмът, икономиката и бъдещи начини за сътрудничество. Областният управител на Ортенау ще направи дарение от таблети на основното училище „Христо Ботев“ в гр. Дунавци.Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин