Пресцентър

Новини

Областният управител Момчил Станков: Като участници в движението по пътищата мислете на първо място за безопасността

16.09.2020

Днешният 16 септември е обявен за Ден без загинали на пътя. Той е част от Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL). Инициативата се провежда за пета поредна година на територията на цяла Европа в рамките на Европейската седмица на мобилността (16 – 22 септември).
„Остани жив! Пази живота!“ - това е мотото на тазгодишната кампания. Организаторите от ROADPOL застъпват позицията, че за жертвите на пътя отговорността е на всички и призовават за внимание при участие в движението по пътищата, за да защитим себе си и другите от пътни инциденти и вреди. Главен координатор на проекта на територията на Република България е Главна дирекция „Национална полиция“.
Областна администрация Видин се присъединява към апела да бъдем отговорни към себе си и останалите участници в движението по пътищата. Областният управител Момчил Станков апелира участниците в пътното движение да мислят на първо място за безопасността, без значение дали шофират, вървят пеш или карат велосипед. Трябва всички да сме наясно с рисковете, на които можем да изложим своя живот и този на останалите участници в движението, и не на последно място - как всеки може да допринесе за намаляване на рисковите ситуации на пътя.
На интернет страницата на пътна полиция на адрес https://www.mvr.bg/opp/, може да бъде намерена допълнително информация, както за настоящата кампания, така и за активността на българските участници през изминалите години.

 Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин