Пресцентър

Новини

Областният управител Албена Георгиева с подаръци за първото бебе, родено за 2019г.

04.01.2019

Областният управител Албена Георгиева пожела щастливо детство на първото бебе, родено във видинската болница през тази година. Момиченцето, което проплака на 1 януари, се казва Николета и тежи 3650г . Николета е трето дете за щастливата  Боряна Николова от с. Връв. 35-годишната майка мечтае да има още деца. Тя е щастлива с пълния си с детски смях дом и пожелава на всички видински семейства да изпитат нейната радост.
Областният управител Албена Георгиева и директорът на Областния секретариат на БЧК - Цветелина Петрова зарадваха Боряна с много подаръци, които включват бебешки принадлежности и аксесоари, необходими за отглеждането на бебето в първите му месеци.
В отговор на журналистически въпрос Албена Георгиева коментира информацията за новородените в област Видин през 2018г. „Информацията, която се дава за броя на новородените бебета в началото на всяка година, е непълна. Тъй като все още не е ясно колко деца от област Видин са родени в болници, извън територията на нашата област”, посочи Георгиева. Тя изнесе информация от ТЗ ГРАО за новородените в област Видин за 2018г. като уточни, че в тези данни не се включва пълния месец  декември. „7 дни е срока да се подаде информацията към съответната община и към териториалното звено, което означава, че най-рано другата седмица можем да имаме точен брой.  Към момента, според ТЗ ГРАО 578 са новородените за област Видин за 2018г., като повтарям пак,че това не са окончателните данни. В това число са включени и децата, които са родени в болници в други населени места. Според НСИ за 2017г. новородените и регистрирани в областта са 572, а 2016г. – 556“, каза Албена Георгиева.
Областният управител призова да се спре негативната кампания срещу видинската болница. „Изключително негативната  кампания, която се води срещу болницата, не е от полза за никого. Нека заедно работим в тази посока, хората да знаят, че тук работят отдадени на професията си специалисти. Ако има допуснати грешки, да не ги крием и виновните да понесат своята отговорност. Но не бива да слагаме под общ знаменател всички медицински лица“. Албена Георгиева подчерта, че тя е родила своята дъщеря във видинската болница и затова говори от личен опит за високия професионализъм на лекарите и акушерките от МБАЛ “Света Петка”. „Благодаря още веднъж на лекарите, акушерките, сестрите и служителите във видинската болница и в болницата в Белоградчик. Поздравявам родителите на всички деца, родени през миналата година, желая щастливо детство на малките видинчанчета и още веднъж призовавам заедно да обединим действията си в името на тяхното бъдеще“, каза в заключение областният управител на Видин Албена Георгиева. 

 Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин