Пресцентър

Новини

Областната транспортна комисия гласува промени в маршрутни разписания на три междуселищни линии

05.02.2024

Във връзка с постъпило предложение от община Димово, подкрепено с подписка от жителите на село Арчар, днес в заседателната зала на Областна администрация Видин, под председателството на заместник областния управител Ани Арутюнян, заседава Областната комисия за обсъждане предложения за промени в маршрутните разписания на автобусните линии от Областната транспортна схема. Заместник областният управител коментира необходимостта от промени в разписанието на автобусните линии „Видин-Арчар-Димово“, „Видин-Владиченци-Димово“ и "Видин-Арчар-Ярловица-Владиченци-Арчар-Видин“, като отбеляза създали се неудобства в направленията, в които пътуват деца за училища в гр. Видин. На заседанието бяха дискутирани проекти за изменение по автобусните линии „Видин-Арчар-Димово“ и „Видин-Владиченци-Димово“, съгласно които следва да отпаднат спирките по маршрута до гр. Димово, които да се изпълняват ежедневно, а така също по направлението "Видин-Арчар-Ярловица-Владиченци-Арчар-Видин“ да не се обслужват обиколните маршрути до селата Ярловица и Владиченци, с изключение на делнични дни.

Членовете на комисията дадоха положително становище и излязоха с предложение за утвърждаване промените в маршрутните разписания от областния управител на област Видин Иво Атанасов.

Присъстващите на срещата разгледаха и въпроса за превоз на ученици от гр. Белоградчик и гр. Димово, които учат в профилирани гимназии във Видин.Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин