Пресцентър

Новини

Областна администрация Видин набира предложения за послание в рамките на Националната кампания „България заслужава!“

06.01.2023

На 1 ноември 2022 година стартира Националната дарителска кампания „България заслужава!“, за изграждане на 111 метров пилон, на който ще се извиси българското национално знаме. Кампанията е под патронажа на президента на Република България Румен Радев, а проектът се реализира изцяло с дарения от българи в и извън пределите на страната, както и със съдействието на държавните и местни власти.

Пилонът ще бъде монтиран на надморска височина 1430 м, на Роженските поляни, които са един от символите на българщината, историческото и духовното ни наследство.

В основата на Пилон „Рожен“, се предвижда монтиране на мраморна плоча, изобразяваща картата на България, където ще бъдат вдълбани двадесет и осем послания от 28-те административни области в страната. Всяко послание ще бъде гравирано на мястото на областта, от която идва и ще остане за бъдещите поколения.

По повод Националната кампания „България заслужава!“, Областна администрация Видин набира предложения за послание, което да бъде текст, съдържащ до седем думи.

Желаещите да участват в инициативата могат да подават своите предложения в срок до 31.01.2023 г. на официалната електронна поща на Областна администрация Видин ou_oa@vidin.government.bg или в Центъра за административно обслужване, гр. Видин, ул. Дунавска №6.

Предложенията следва да съдържат и данни за контакт с автора (три имена, адрес/ел. адрес и телефонен номер). Участието в инициативата е безвъзмездно, кореспондиращо с принципите на индивидуалното доброволчество.

Комисия, назначена със заповед на областния управител ще разгледа постъпилите предложения и ще определи посланието за област Видин, което ще бъде изпратено в Областна администрация Смолян, в указания от тях срок.

Избраното послание ще бъде гравирано на мраморната плоча на мястото, което заема област Видин в картата на България.Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин