Пресцентър

Новини

Информационна инициатива по Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз се проведе в село Бойница

08.07.2019

България е държава с изключително богата история и култура, оставила наследство не само на Европа, но и на света. Уникалните танцови и песенни ансамбли представят достойно нашата страна на международната сцена. На местно равнище отговорните за тези прояви сте именно Вие – читалищните дейци. Чрез хоровете, съставите, школите за обучение на различни музикални инструменти и литературните клубове, Вие представяте културните богатства на нацията и предавате традициите и обичайте на поколенията след Вас. Това каза заместник областният управител Лъчезар Попиванов, който откри информационна инициатива, свързана с популяризиране на европейското културно многообразие. Събитието се проведе в салона на Народно читалище „Надежда – 1903 г.“ село Бойница, община Бойница. Попиванов отбеляза, че срещата има за цел да популяризира съвременното европейско изкуство и мястото, което българската култура заема на европейската сцена. Иво Василев, старши експерт от Областна администрация Видин, представи презентация за културното многообразие на Европейския съюз.
Самодейци към Народно читалище „Надежда – 1903 г.“ село Бойница, община Бойница представиха фолклорна програма. В залата бяха показани многобройните грамоти и отличия от участия на съставите към читалището в различни фолклорни събори. На вниманието на всички бе представена кулинарна изложба на традиционни за Бойница ястия.
Проведената информационна инициатива се организира от Областна администрация Видин, в рамките на Приоритет 2 от работната програма на Комуникационната стратегия : „Живото културно наследство на Европа: Европейски съюз – културно многообразие и етническа толерантност, приносът на Република България към европейските ценности“.

 Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин