Пресцентър

Новини

21 Ноември - Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

19.11.2021

Уважаеми жители на Област Видин,

По традиция Областна администрация Видин се присъединява към Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който с решение от 26 октомври 2005 на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември. На 21 ноември тази година светът отново ще си припомни за огромния брой пътнотранспортни произшествия, които взимат хиляди човешки животи и оставят в пъти повече пострадали с трайни увреждания.
От началото на годината на територията на област Видин са регистрирани 128 ПТП,  вследствие на които 6 човека са загубили живота си, а 31 са тежко ранени. Нека отдадем почит към загиналите и покажем съпричастност към семейства на всички пострадали. Водени от тази черна статистика трябва винаги да спазваме правилата за движение по пътищата. В забързаното ни ежедневие, нека за малко поспрем и помислим колко много съдби и животи зависят именно от това. Нека бъдем отговорни към всеки човешки живот и ежедневно, като участници в движението, да показваме висока култура и самосъзнание.
Използвам случая да изразя благодарност към всички, които участват в спасяване на живота на пострадалите и намаляване на последствията от пътнотранспортните произшествия – медицински специалисти, полицаи, пожарникари и други.
Призовавам жителите на област Видин да бъдат отговорни и да пазят живота на всеки човек на пътя! Нека с общи усилия намалим пътния травматизъм!
 

ОГНЯН АСЕНОВ
Областен управител на област Видин
 Назад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин