Пресцентър

Новини

20 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

18.11.2022

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ВИДИН,

На 20 ноември 2022 г., за поредна година, отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември е обявена за Световен ден на възпоменание за жертвите на пътнотранспортни произшествия.

В този ден почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на страната, изказваме съболезнования на близките им и подкрепяме тези, които продължават да страдат и да се борят.

Пътнотранспортните произшествия с тежки последици са инциденти, които могат да бъдат предотвратени от всички нас – с подходяща предварителна подготовка, със съобразена скорост, с внимание и толерантност на пътя.

В по-голямата си част катастрофите са в резултат на човешка грешка, която може да бъде предвидена и недопусната. С наше действие или бездействие, всички ние носим отговорност за случващото се по пътищата на страната.

Нека 20-ти ноември, освен ден за почит, е и ден за размисъл и равносметка. Да бъдем отговорни участници в движението по пътищата и с лично поведение да дадем правилния пример на децата си.

Да отдадем почит към жертвите при пътни злополуки и изкажем съболезнования на техните семейства, а всички ние да бъдем внимателни и толерантни един към друг, независимо дали стоим зад волана или на пешеходната пътека.

Помним, подкрепяме, действаме!

ОГНЯН АСЕНОВ
Областен управител на област ВидинНазад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин