Пресцентър

Новини

16 април - Ден на Българската конституция и професионален празник на юристите и съдебните служители в България - поздравление от областния управител Иво Атанасов

16.04.2024

Висока чест е за мен днес да отправя най-искрени благопожелания към представителите на държавността в област Видин по повод 16 април – Ден на българската конституция и професионален празник на юристите и съдебни служители в България. На тази дата, преди 145 години е изработена и приета Търновската конституция – първият български основен закон на страната ни след Освобождението от османско владичество, който осигурява защитата на гражданските свободи, неприкосновеното право на собственост, свобода на личността, равенство пред законите. Първата конституция регламентира прилагането в обществения живот у нас на важни принципи, характерни за модерните евпорейски общества.

Уважаеми юристи,

Бъдете отговорни в търсенето на справедливостта! С доблест, висок морал и професионализъм, вземайте мъдри решения в защитата на законността, правото и интересите на българското общество! Вярвам, че истината възтържествува, вярвам, че с авторитета си имате силите и куража да допринесете за просперитета на съдебната институция. Имайте спокойствие и сигурност, в личен план и на професионалното поприще. Радвайте се на здраве, благоденствие и успехи! С увереност и удовлетворение преодолявайте предизвикателства! С гордо вдигната глава извървете достойно професионалния си път!

Честит празник!

С уважение,

ИВО АТАНАСОВ

Областен управител на област ВидинНазад към Новини

2018 Всички права запазени © Област Видин